Sukaldaritza makrobiotikoa Geogrge Ohsawa filosofo
japoniarrak garatu zuen 1920 urte inguruan. Bere oinarrian
dio era sinple eta osasuntsuan jaten badugu naturarekin eta
bere etengabeko aldaketekin harmonian bizi daitekeela.
Helburuak:
> Norbere beharren arabera elikagaiak nahasten
ikasi.
> Sukaldatzeko era tradizionala berreskuratu.
> Elikagai berriak ezagutu: Algak, bihi osoko
laboreak, etab.
> Proteina begetalak egoki erabiltzea
Iraupena:
18 ordu.
Ikastaroaren hasiera-eguna: urriak
5
Parte-hartzaile kopurua: gehienez 20 / gutxinenez 15
Matrikula:
irailaren 28ra arte.
Matrikularen ordainagiria emailez bidali behar da helbide honetara:
csoriano@bergara.uned.es
Prezioa: 130
Ikastaroa hasita baja emanez gero, ez da diru-itzulketarik egingo, berdin da
zein izan den baja ematearen arrazoia.
Irakaslea:
Gorka Gereρo Yeregui
(info + )
Atal teorikoa:
6 ordu, ondorengo ostegunetan: urriak
5
eta 19.
Ordutegia: 17:30etik 20:30era
arte
Atal teorikoan Makrobiotikaren hastapenak zeintzuk diren eta
eguneroko bizitzan duten erabilpena ikasiko da.
Osasuntsuagoa den elikadurak ingurumena errespetatzen du.
Atal praktikoa:
12 ordu, 17:30etik
20:30era arte, ondorengo ostegun
hauetan:
> urriak 26
> azaroak 9
> azaroak 16
> azaroak 23
Atal praktikoan plater dibertigarriak, askotarikoak eta gozoak prestatuko
ditugu; hauek, lurrak ematen dizkigun produktuekin, gure osasuna orekan
mantentzen laguntzen dute. Oraingoan udaberri-uda garaiko produktuak erabiliko
digutugu.
Atal praktikoa herriko elkarte gastronomiko batean emango da. Ikasleek beraien
mantala eraman behar dute.
|